Kontakt

 

portratt

Kontaktuppgifter

E-post: contact@shinrin-yokusweden.se

Petra Ellora Cau

Är verksam som legitimerad psykolog, meditation och mindfulnessledare samt certifierad Shinrin-Yoku/Natur och Skogsterapiguide.

Petra Ellora har sin bakgrund inom dans och teater samt zenmeditation och mindfulness, varav några år på heltid på ett zenbuddhistiskt tempel I USA. Sedan år 2007 är hon utbildad inom MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) under ledning av Prof. Mark Williams, Oxford, England och till mindfulnessinstruktör i metoden MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), skapad av Dr Jon Kabat Zinn på “Center for Mindfulness”, Massachusetts, USA. De senaste åren har hon utforskat meditation och mindfulness i skog och  naturliga miljöer samt fördjupat sig i Shinrin-Yoku, Natur och Skogsterapi.

Petra Ellora leder Shinrin-Yoku, Natur och Skogsterapivandringar samt meditation och meditationspromenader, främst i Nackareservatet och i den Japanska trädgården i Bagarmossen, Stockholm. Hon samverkar internationellt med Shinrin-Yokuguider i Europa; Frankrike, Portugal, Spanien, Finland, Tyskland, England och på Irland. Runtom i USA, Kanada, Sydafrika samt i Australien och på Nya Zeeland.

Petra är certifierad ”Nature and Forest Therapy Guide” enligt ”Association for Nature and Forest Therapy”/Shinrin-Yoku i USA och grundare av Shinrin-Yoku Sweden.

Shinrin-Yoku nätverk

Association of Nature and Forest Therapy, USA

International Society of Nature and Forest Medicine, Japan

Guider

Shinrin-Yoku Portugal

Shinrin-Yoku Barcelona

Nature, Health and Wellbeing – Irland

Shinrin-Yoku Waldtherapie Berlin – Tyskland

Shinrin-Yoku Walks, USA

Restorative Nature Experiences – Kanada

Shinrin-Yoku South Africa

Shinrin-Yoku/Nature and Forest Therapy, New Zealand

Healing Forest, Indien

samt flera kolleger världen över som går att finna på:

Den Globala Kartan över Shinrin-Yoku Guider

Tack till

Tack till alla som på olika sätt bidrar till att etablera Shinrin-Yoku och Nature and Forest Therapy som en del i att återkoppla människan till den levande naturen, att samverka för en ekologisk balans och bana väg för naturvakenhet och ett hållbart sätt att leva.

Tack alldeles särskilt till:

Till sist men inte minst mina fantastiska barn och vänner som på olika sätt är ständiga inspiratörer och hyllar glädjen till livet som ett pågående flöde av ömsesidigt tillblivande!